Algemeen
Bezienswaardigheden
Klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Kaart van Paphos
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Actueel
Weerbericht
Geschiedenis

Wanneer we vandaag de dag een bezoek brengen aan Paphos wordt meteen duidelijk dat de stad uit twee delen bestaat. We hebben het nieuwe Paphos en het oude Paphos. De toeristen die in Paphos zelf verblijven krijgen meteen te maken met het nieuwe Paphos. De fijne haven waar gezellig in gekuierd kan worden, de vele restaurants, de leuke clubs, etc. Alles wat u hier ziet maakt onderdeel uit van het nieuwe Paphos. Voor wie naar Paphos is gekomen om de cultuur op te snuiven en vooral een duik te nemen in de geschiedenis van het eiland is het oude Paphos echter een stuk interessanter.

Palea Paphos, hoe het oude Paphos eigenlijk echt noemt, is gelegen bij het dorp "Kouklia". Er is nog een beetje discussie over het ontstaan van de stad, maar men gaat er van uit dat het de Myceneërs of de Feniciërs zijn geweest die de stad hebben gesticht.

 

Wie de geschiedenis van Cyprus een beetje kent zal weten dat Paphos ook enige tijd de hoofdstad van het eiland is geweest. Het volgde toen de stad Salamis op. Salamis is gelegen in het noordelijke deel van het eiland. Vandaag de dag is Nicosia de hoofdstad van zowel Noord- als Zuid-Cyprus. Dat maakt dat het net als Jeruzalem een zogenaamde "verdeelde" hoofdstad is. Puur theoretisch gezien is het namelijk zowel de hoofdstad van de Republiek Cyprus als de hoofdstad van de Turkese Republiek Noord-Cyprus.

Niet te vergeten is Paphos natuurlijk ook de plaats waar de apostel Paulus een bezoek aan bracht. Paulus bracht een bezoek aan het eiland en de stad om de toenmalige Romeinse gouverneur Sergius Paulus te bekeren tot het Christendom. Sergius moest daar echter niets van weten en liet Paulus aan de schandpaal nagelen wegens ketterij. Hij werd vervolgens aan een pillaar vastgemaakt en gegeseld. Paulus moest de ergste pijnen verbijten, maar bleef trouw aan zijn godsdienst en dat overtuigde Sergius er van om zich ook te bekeren. Paulus werd vrijgelaten en zette korte tijd later zijn tocht verder, weg van Cyprus en weg van de plaats waar hij zo gemarteld is geweest omdat hij zijn geloof wou verkondigen. Ook vandaag de dag is deze pillaar nog steeds te bezoeken.

 

© 2011 - 2013 Pafos.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Links