Algemeen
Bezienswaardigheden
Klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Kaart van Paphos
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Actueel
Weerbericht
Klimaat

Wanneer u een reis onderneemt naar Paphos zult u waarschijn wel willen weten welk weer u kunt verwachten. Ook al kiest u er niet voor om naar Paphos of Cyprus af te reizen met als doel om een strandvakantie te beleven, zelfs dan kan het interessant zijn om te weten welk klimaat er op Cyprus heerst en welk weerbeeld deze u zal bieden.

Cyprus is op vlak van weer en klimaat een zeer aangenaam eiland om uw vakantie op door te brengen. U dient er alleen rekening mee te houden dat u buiten de zomermaanden (en vooral in onze winter) te maken kunt krijgen met tegenvallende temperaturen en eventueel zelfs aardig wat neerslag. De beste maanden om op vlak van weer een bezoek te brengen aan Cyprus / Paphos zijn dan ook juni tot september. Vanaf oktober neemt de kans op neerslag toe (welke in de zomer nagenoeg volledig ontbreekt) met de meeste neerslagkansen in december en januari. Ook in februari kan er nog aardig wat neerslag vallen, maar vanaf maart slinken de neerslagkansen langzaam maar zeker.

 

Op vlak van temperaturen kent Cyprus grote verschillen. In de winter daalt de temperatuur overdag naar zo'n 10 a 15 graden terwijl het 's nachts zelden warmer wordt dan 8 a 10 graden. Let op, deze temperaturen zijn van toepassing voor Paphos en niet voor de in de bergen gelegen dorpen. Daar kan het in de winter zo koud worden dat het zelfs mogelijk is om er te wintersporten. In de zomer stijgt de temperatuur flink en kunnen ze in Paphos oplopen tot ruim 30 graden of nog meer. Deze temperaturen worden dragelijk gemaakt door de nagenoeg constant aanwezige wind. Mocht deze wind ontbreken (en dat kunt u goed merken wanneer u bijvoorbeeld op één van de archeologische sites achter een hoek staat), dan zou de hitte meteen een stuk ondragelijker worden!

Vooral wie in de winter een bezoek brengt aan het eiland en de bergen in trekt doet er goed aan om het plaatselijke weerbericht op te vragen. Door eventuele winterse neerslag kan het immers voorkomen dat bepaalde wegen niet berijdbaar zijn en daarmee verschillende bezienswaardigheden niet bereikt kunnen worden.

© 2011 - 2013 Pafos.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Links