Algemeen
Bezienswaardigheden
Klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Kaart van Paphos
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Actueel
Weerbericht
Winkelen

Wie in Paphos verblijft zal op een zekere dag de drang voelen om te gaan winkelen. Het zou kunnen dat u teleurgesteld terugkomt van uw dagje, maar anderzijds kunt u ook zomaar op enkele leuke dingen vallen. Op deze pagina vertellen we u graag meer over winkelen in Paphos en andere delen van Cyprus.

 

Wanneer u vooral op zoek bent naar echte merkkledij kan het zijn dat u bedrogen uit zult komen. U dient er namelijk in Paphos (net zoals in andere delen van Cyprus) rekening mee te houden dat er bijzonder veel namaak merkartikelen worden verkocht. Dit valt in de plaatselijke winkels bijna niet te controleren. Het is wel een unieke mogelijkheid om een "merkartikel" aan te kunnen kopen aan een zacht prijsje, maar goed, het blijft namaak.

Wees ook aandachtig voor de uitvoer van antieke voorwerpen. In eerste instantie is het ook zo dat de antiek welke in de meeste winkels wordt verkocht nep is. Mocht het wel echte antiek zijn dient u er rekening mee te houden dat dit in principe niet uitgevoerd mag worden, ook niet wanneer u in het bezit bent van de benodigde documenten. U doet er goed aan ter plaatse na te vragen wat de mogelijkheden zijn om eventuele problemen aan de grensovergang te vermijden.

 

Paphos is een toeristische plaats en bij een toeristische plaats horen souvenirs! Bij zowat alle belangrijke plaatsen zijn er wel winkeltjes terug te vinden waar u niet alleen een hapje kunt eten of iets kunt drinken, maar ook een leuk souvenirtje kunt kopen. Wie op zoek is naar iets echt moois (en duurs) kan kijken naar de vele sierraden die op het eiland te koop worden aangeboden. Hou er rekening mee dat juwelen over het algemeen dan wel goedkoper zijn dan in Nederland, er bestaat een kans dat het om namaak gaat. Probeer daarom juwelen altijd in een echte juwelierszaak te kopen en niet zomaar op straat.

Wanneer u een appartement of een vakantiehuisje huurt zijn er in Paphos (en omgeving) voldoende winkeltjes waar u eten en drinken kunt halen. Hou er wel rekening mee dat deze winkels buiten het hoogseizoen niet dagelijks worden aangevuld en het aanbod aanzienlijk kleiner is.

© 2011 - 2013 Pafos.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Links