Algemeen
Bezienswaardigheden
Klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Kaart van Paphos
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Actueel
Weerbericht
Reisadvies

Status:
Positief reisadvies. Er zijn geen bijzondere risico's verbonden aan reizen naar Cyprus.

 

Criminaliteit:
Cyprus is een veilig land. De criminaliteit ligt er hoe dan ook lager dan in vele andere Europese landen en ook het conflict tussen noord en zuid zorgt niet voor meer ernstige veiligheidsproblemen. U dient er wel rekening mee houden dat er tijdens het toeristische seizoen op geregelde basis kleine diefstallen plaatsvinden. Buitenlanders vormen buiten de kleine diefstallen in het toeristisch seizoen geen specifiek doelwit voor criminaliteit.

Gezondheid:
De algemene gezondheidszorg in Cyprus is in het zuidelijk deel goed te noemen. Hou er rekening mee dat er een groot verschil is tussen het noorden en het zuiden van het eiland. Het leidingwater in het zuiden van het eiland is drinkbaar. In het noorden wordt het sterk aangeraden om flessenwater te drinken. Er zijn geen verplichte inentingen. Het wordt zoals steeds wel aangeraden een inenting tegen hepatitis A te overwegen indien u langdurig in het buiten verblijft of in onzekere hygiënische omstandigheden reist. Ook een update van polio, tetanus en difterie dient steeds overwogen te worden.

Wegennet:
Het wegennet in Cyprus is zeer goed. Wanneer u een auto gaat huren dient u rekening te houden met enkele essentiële zaken. Denk bijvoorbeeld aan het links rijden, maar ook aan het feit dat het verplicht is om, wanneer u de grens tussen noord en zuid wenst te overschrijden, een autoverzekering voor te leggen die ook verplaatsingen in het noorden van het eiland dekt. Dat is niet altijd zo dus controleer dit zeker. De controle is vrij streng. Hou er eveneens rekening mee dat het niet is toegestaan om met een auto, welke gehuurd werd in het noordelijke deel van het eiland naar het zuiden te rijden. U dient met andere woorden steeds in Nicosia over te stappen op een andere wagen. Het aantal verkeersongevallen ligt in Cyprus zeer hoog. Hou er rekening mee dat er flinke boetes staan op het rijden onder invloed en ook snelheidsovertredingen kunnen u een aardige euro kosten.

 

Klimaat:
Cyprus beschikt over een typisch middellands zeeklimaat. Er valt over het algemeen dan ook zeer weinig neerslag op het eiland en de temperaturen kunnen in de zomermaanden (juni, juli en augustus) makkelijk oplopen tot 40 graden of meer. Hou er rekening mee dat deze hitte op de vele archeologische sites van het eiland werkelijk heel doef kan aanvoelen. Wie het eiland bezoekt voor z'n vele bezienswaardigheden doet er beter aan de reis in het voorjaar in te plannen. In april zijn de temperaturen al heel aangenaam, is het er nog niet zo druk als in de zomer en zijn toch alle sites reeds geopend. Natuurrampen komen in Cyprus niet zo vaak voor. In de zomer dient u wel rekening te houden met mogelijke bosbranden en ook een aardbeving wordt nooit uitgesloten, al komen deze laatste vrij weinig voor.

Huisdieren:
Wanneer u met uw huisdier een bezoek brengt aan Cyprus dient u er rekening mee te houden dat u in het bezit dient te zijn van een Europees vaccinatieboekje. Verzeker u er daarnaast van dat uw huisdier beschikt over de vereiste inentingen. Wanneer u met uw hond een reis naar Cyrus onderneemt dient u in ieder geval rekening te houden met een inenting tegen hondsdolheid. Uw huisider dient eveneens voorzien te zijn van een tatoeage of microchip. Hou er rekening mee dat, wanneer er aan één van deze voorwaarden niet wordt voldaan, de lokale autoriteiten de bevoegdheid hebben om uw huisdier de toegang tot het land te ontzeggen.

© 2011 - 2013 Pafos.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Links